Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Karaburun'da İnatçı Oğlaklar” yarışması

Karaburun

Karaburun, geleneksel hale getirilen ‘‘Kırkım Şenliği''ne 4. kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Karaburun, geleneksel hale getirilen ‘‘Kırkım Şenliği''ne 4. kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
‘‘Gelenekler Bugünü Yaşatır'' sloganıyla düzenlenen organizasyonda yer alan ‘‘İnatçı Oğlaklar'' yarışması, ıslah çalışmalarıyla koruma altına alınan Karaburun Kıl Keçisi'nin bilinirliğine katkı sağlaması hedefleniyor.
Karaburun Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 4. Karaburun Kırkım Şenliği; İzmir İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin desteğiyle gerçekleştirilecek. Her yıl hayvan sahiplerinin bir araya gelerek, yaz sıcaklarında keçileri rahatlatmak için imece usulü gerçekleştirdiği keçi kırkımı, sektör temsilcileri ve halkın yoğun katılımıyla geleneksel hale gelirken, bu yılki etkinlikler, 21 Haziran tarihinde Karaburun Kavaklıkuyu Mevkii'nde yapılacak.
Yarımadaya özgü tatların lezzet tutkunlarının beğenisine sunulacağı organizasyon, Karaburun Kıl keçilerinin mücadele edeceği ‘‘İnatçı Oğlaklar'' yarışması ile renklenecek.
Organizasyon, geçtiğimiz ay İzmir'de düzenlenen Anadolu EXPO Canlı Hayvan Fuarı'nın en çok ilgi çeken etkinliği ‘‘Şampiyon Kuzular'' yarışmasının ana sponsoru Emek Yem Sanayi ve Sergün Güneş Enerji Sistemleri'nin katkılarıyla gerçekleştirilecek. Yarışmaya sadece ‘‘Karaburun Kıl Keçisi Halk Elinde Islah Projesi'' kapsamında üretim yapan yetiştiricilerin oğlakları katılacak.
Keçilerin efendisi koruma altına alındı
İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, ‘Sakız Koyunu'nun ardından, sayısı 50 binden 15 binlere gerileyen Karaburun kıl keçisinin genetik özelliklerinin korunması için Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile birlikte harekete geçmişti. Türkiye'nin en fazla süt verimine sahip kıl keçisi olan Karaburun ırkının verim artışını sağlamak için hayata geçirilin ıslah çalışmalarının 4 yıl daha sürmesi planlanıyor.
Ürettikleri özel büyüme yemleri ile yetiştiricinin ilk tercihi olan, Emek Yem Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Kula, Anadolu EXPO Canlı Hayvan Fuarında gerçekleştirdikleri ‘‘Şampiyon Kuzular'' yarışması sonrasında çok olumlu geribildirimler aldıklarını söyledi.
Kula, ‘‘Özellikle keçi besiciliği yapan yetiştiricilerin, oğlakların sağlıklı büyümesi için tercih ettiği İnatçı Yem, Şampiyon markasıyla ürettiğimiz kuzu büyüme yeminde elde ettiğimiz başarının bir devamıdır. Emek Yem'in tecrübe ve birikimini Karaburunlu üretici ile paylaşmak ve ıslah çalışmalarını destekleyen yetiştiricilerin daha fazla kazanması için uzman kadromuz ile biz de Karaburun Kırkım Şenliğinde yer alacağız.'' dedi.
Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false